Powered By Blogger

sobota, 19 listopada 2011

Schabowy pod serową pierzynką


Składniki:                                                                
6 plastrów schabu                                                                       
20 dag sera żółtego                                                                             
2 pomidory                                                                              
1 pieczarka                                                             
1 ogórek konserwowy                                                    
kawałek papryki                                                            
sól                                                                  
pieprz                                                                          
Schab rozbijamy, solimy i pieprzymy, odstawiamy na godzinę do lodówki. W między czasie kroimy w plastry pomidory, pieczarki, ogórka i ser. Paprykę kroimy w cienkie paseczki.
Mięso wykładamy do naczynia żaroodpornego i wkładamy do piekarnika . Jak mięso będzie już trochę ścięte kładziemy na każdy plaster mięsa pieczarki, paprykę i ogórka, i dalej pieczemy. Jak mięso będzie już miękkie to na warzywa kładziemy plaster pomidora i plaster sera żółtego. Jak ser się roztopi danie jest gotowe.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz