Powered By Blogger

piątek, 18 listopada 2011

3 bit na kruchym spodzie

Składniki
Ciasto:
  • 20dag mąki pszennej
  • 15dag margaryny
  • 6dag cukru
  • 2 żółtka
Składniki do przekladania:
  • 3-4 paczki petit bery 50g.
  • 2 kremówki
  • 3łyżeczki żelatyny
  • 2 budynie śmietankowe+2łyżki mąki pszennej
  • 0,5l mleka
  • 1 puszka masy krówkowej
  • czekolada do ozdoby
Z podanych składników wyrobić ciasto i upiec w tem.170st. przez ok 20min ostudzić.
Ugotować budyń do budyniu dodać dodatkowo mąkę żeby masa nie była za lużna jeszcze gorącą wylać na ciasto.
Na budyń poukładać petit bery,posmarować masą krówkową,poukładać petit bery.
Ubić śmietankę kremówkę z 2łyżkami cukru pudru dolać rozrobioną żelatyną(3łyżeczki żelatyny w 100 ml wody) posypać utartą czekoladą.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz