Składniki:
- 0,5 kg twarogu
- 1 szklanka cukru
- 0,5 kostki margaryny
- zapach migdałowy
- 5 paczek herbatników Petit po 150g każdy
Twaróg utrzeć z cukrem, margaryną i dodać zapach. Ciastka układamy na pazłotku, potem masę, znowu ciastka, masę i ostatnią warstwę ciastek. Na wierzch wykładamy masę, ale tylko na środkową część. Zkładamy w "piramidkę", zawijamy pazłotkiem i na jakiś czas wkładamy do lodówki. Na koniec polewamy całe ciasto polewą.
Polewa"
- 0,5 kostki margayny
- 5 łyżek wody
- 5 łyżek cukru
- 3-4 łyżki kakao
Wszystki składniki zagotowujemy w rondelku, doprowadzając do wrzenia. Gorącą polewą polewamy całe ciasto.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz